top of page
Search
  • lendavalu

Svetovanje za učenje in izobraževanje odraslih

Svetovanje za učenje in izobraževanje odraslih, vrednotenje znanj in pripravo dokazil za pridobitev NPK - Nacionalne Poklicne Kvalifikacije (NA DALJAVO).


DOBRO JE VEDETI

V času epidemije koronavirus (SARS-CoV-2) svetovalna pisarna Lendava, ki deluje pod okriljem Svetovalnega središča ISIO Murska Sobota deluje nemoteno, vendar NA DALJAVO.


V teh izrednih razmerah je onemogočen klasičen osebni stik s svetovalcem, vendar nam sodobna tehnologija omogoča svetovanje preko e-pošte ali telefona. Na njih se lahko obrnete v času uradnih ur.


Svetovalci:

  • Rahela Hojnik Kelenc - rahela.hojnik@lulendava.si

  • Sonja Feher - sonja.f@lulendava.si

Ponujamo vam nekaj pripomočkov opazovanja sebe, svojih vedenj, odzivov, načinov in pristopov k učenju, sprejemanja informacij, podatkov in spretnosti.

Moje značilnosti kot učečega se v izobraževanju odraslih (ACS 2018):

  • Pripomoček 12: Učni stili

  • Pripomoček 13: Učni tipi

Svoj čas lahko namenite tudi samoizobraževanju tujih jezikov s pomočjo spletnih strani kot sta npr.:

  • za nemški jezik: Kostenloser Deutschkurs im Internet

https://www.deutsch-lernen.com/d_index.php

  • za angleški jezik: Free Englisch Study

https://www.free-english-study.com/

Učenje angleškega jezika

LU Rogaška Slatina nam je posredovala zanimivo povezavo za učenje na daljavo angleškega jezika.


V sklopu Erasmus + projekta Mr. Winston so skupaj s partnerji razvili Messenger aplikaciji za zabavno učenje angleškega jezika. Navodila za uporabo so preprosta: če je vaše znanje angleščine na stopnji A2, torej bolj na začetni stopnji, všečkajte FB stran https://www.facebook.com/Mr.WinstonBeta/ in začnite pogovor v Messenger-ju.


Če pa je vaše znanje angleščine na stopnji B1, torej na malce naprednejši stopnji, pa všečkajte stran https://www.facebook.com/Mrs.WinstonBeta/ in začnite pogovor v Messengerju.

Pripravili pa so tudi dve kratki anketi o vaši izkušnji pri uporabi aplikacij, ki jih najdete na naslednjih povezavah: - za predavatelje: https://forms.gle/fdaAR56BmaNsWcHXA - za slušatelje: https://forms.gle/NfdXhXjgfWmv5yUz6 .


Če niste prepričani, na kakšni ravni je vaše znanje ga lahko preverite z internim uvrstitvenim testom Ljudske univerze Murska Sobota za tuja jezika nemščina in angleščina. Vaši odgovori bodo posredovani zgoraj navedenim svetovalcem, ki vas bodo obvestili o rezultatih in vam svetovali ali informirali o nadaljnjih možnostih izobraževanja.

13 views0 comments

コメント


bottom of page