top of page

DOGODKI

Delavnica v okviru projekta Youth&Spa
na evropskem tednu regij in mest v Bruslju

EU flag-Erasmus+_vect_POS [CMYK]_pdf_pag

V okviru projekta Youth&Spa, financiranega iz programa Erasmus+, smo projektni partnerji dobili priložnost, da sodeluje na Evropskem tednu regij in mest v Bruslju, kjer se bomo 8. oktobra 2019 tudi predstavili. Na Evropskem tednu regij in mest bo sodelovala tudi Ljudska univerza Lendava (#EURegionsWeek).

EWoRC je dogodek, ki se odvija vsako leto, na njem pa mesta in regije predstavljajo sposobnost ustvarjanja rasti in delovnih mest s pomočjo kohezijske politike Evropske unije in na tak način prikazati, kako lokalna in regionalna raven vplivata na dobro evropsko upravljanje.

V naši predstavitvi se bomo osredotočili na štiri glavne izzive podeželskih mest, in sicer na pomanjkanje sodelovanja in podeželsko-teritorialno kohezijo, migracije mladih, nizek interes za procese odločanja in nizko volilno udeležbo na volitvah v EU. Naš cilj je spodbuditi dialog o predstavljenih izzivih med mladimi in oblikovalci politike in poskušati najti rešitev za te težave.

Če želite sodelovati tudi sami, se prijavite za ogled seje od 8. julija 2019 naprej na naslednji povezavi:

https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/582_en

 

Če potrebujete dodatne informacije, nam pišite na: internationaloffice@hetfa.hu.

Spremljajte nadaljnje novice.

Logo_Parada_ucenja_2019_napis.png

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je danes osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga v Sloveniji letos obeležujemo že štiriindvajsetič, in sicer v drugem tednu meseca maja. Z leti se je Teden vseživljenjskega učenja, ki poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije razširil, tako da se sedaj aktivnosti in dogodki, ki na tak ali drugačen način obeležujejo formalno, neformalno in priložnostno učenje izvajajo vse do konca meseca junija.

IMG_20190515_091705-min.jpg
bottom of page