top of page

Svetovalni kotiček

V sklopu centra za družine Perec nudimo tudi možnost brezplačnega svetovanja. V ta namen smo v naših prostorih zagotovili svetovalni kotiček, ki omogoča varen prostor za pogovor in podporo vsem, ki si to želijo oziroma potrebujejo. Ekipa centra za družine Perec je izobražena in ima dolgoletne izkušnje pri delu z ljudmi, nudenju podpore in soustvarjanju rešitev, zato zagotavljamo strokovno podporo in pomoč, ki je povsem brezplačna in dostopna vsakomur. Zagotavljamo absolutno varovanje osebnih podatkov in diskretnost pri svetovanju, vse kar nam zaupate pa ostane za štirimi stenami.

Namen svetovanja

Namen svetovalnega kotička je zagotavljanje varnega in zaupnega prostor v naši lokalni skupnosti, v katerega lahko pride kdor koli, ki si želi pogovora, ko se sreča s kakšnim življenjskim izzivom. Verjetno si marsikdo od nas kdaj zaželi, da težave zaupa nekomu, ki ni njegov bližnji. Nekomu, ki si bo vzel čas, bo poslušal, razumel in morda pomagal iskati rešitve.

Če si takih pogovorov želite ali vas bi zanimalo, zgolj iz radovednosti, vas bomo vedno veseli v naših prostorih ali preko elektronske pošte.

Kako poteka svetovanje?

Svetovanje lahko poteka individualno ali v skupinah, odvisno od tega, kakšne so vaše želje. Določene teme podpornih skupin in individualnih razgovorov imamo objavljene v koledarju, vendar pa so le-te neobvezne in jih sproti lahko spremenimo in prilagodimo vašim interesom in potrebam.

Predhodna najava ni potrebna, saj so vrata našega centra odprta od ponedeljka do petka. Vseeno pa priporočamo, da nas pred tem kontaktirate v primeru, da bi želeli priti ob terminih, ki niso zavedeni v koledarju. Vašim željam se bomo poskusili čim bolj prilagoditi.

Kaj pa, če želim ostati anonimen?

Vemo, da se ni vedno enostavno izpostaviti in priti osebno na pogovor. V ta namen smo vzpostavili tudi opcijo elektronskega svetovanja, pri kateri lahko ostanete povsem anonimni, saj vam ni treba dati nobenih osebnih podatkov. Zahteva se zgolj en elektronski naslov, na katerega vam lahko odgovorimo.

Naše delo ne pozna neumnih, nepotrebnih ali nepomembnih tem oziroma težav, zato se brez slabe vesti obrnite na nas s kakšnim koli vprašanjem ali tegobo. Mi pa se bomo potrudili in vam prisluhnili, vas skušali razumeti, in če boste želeli, tudi pomagali iskati rešitve.  

Ekipa Perec

Pogovor s svetovalcem

Hvala za posredovano sporočilo!

bottom of page