NPK POMOČNIK/POMOČNICA KUHARJA
Usposabljanje za pomočnika/pomočnico kuharja/kuharico je namenjeno vsem, ki bi se želeli usposobiti za uspešno opravljanje pomožnih del v kuhinji (čiščenje živil, priprava prilog, solat, sladic,…).
Kot pomočnik kuharja se lahko zaposlite v vseh vrstah kuhinj po restavracijah, hotelih, šolah, vrtcih…
NAZIV USPOSABLJANJA:
Priprave na potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije Pomočnik/pomočnica kuharja.
TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA:
80 andragoških ur, ki so razdeljene na teoretični in praktični del izobraževanja.
ZNANJA, KI SI JIH PRIDOBITE Z VKLJUČITVIJO V PROGRAM:
-
čiščenje živil,
-
priprava živil za hladne začetne jedi,
-
priprava živil za tople začetne jedi,
-
priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic,
-
priprava prilog,
-
priprava zelenjavnih jedi,
-
priprava solat,
-
priprava preprostih sladic,
-
priprava servirne posode,
-
priprava hitre hrane,
-
priprava pic,
-
higiena in urejenost kuhinje.
LOKACIJE IZVAJANJA USPOSABLJANJA:
Teoretični del izobraževanja (20 ur) se izvaja na sedežu Ljudske univerze Lendava, praktični del izobraževanja (60 ur) se izvaja v kuhinji hotela Lipa.
ORGANIZACIJA USPOSABLJANJA:
Predavanja potekajo v popoldanskem času, 2- do 3-krat tedensko.
POGOJI ZA VKLJUČITEV:
Opravljena osnovnošolska obveznost in uspešno opravljen zdravniški pregled.
POGOJI ZA DOKONČANJE:
Za udeležence, ki se bodo vključili v postopek za pridobitev certifikata NPK, je obvezna prisotnost na vseh modulih. Uspešno morajo opraviti tudi praktično in teoretično preverjanje znanja.
POGOJI ZA VKLJUČITEV V POSTOPEK PRIDOBITVE NPK (CERTIFICIRANJE):
Uspešno zaključeno usposabljanje.
INFORMACIJE:
Vse dodatne informacije so vam na voljo po elektronski pošti: sonja.f@lulendava.si ali po telefonu, na številki: 02/578-91-94.