BETTER BAKERS READY FOR AN EUROPEAN MARKET
ERASMUS+ Better bakers ready for an European market
Trajanje projekta: 1.9.2017 – 31.8.2019
Vodilni partner: Asociatia Socio-Culturala “Sfantul Ioan Botezatorul” Berbesti (Romania)
Ostale partnerske organizacije prihajajo iz Slovenije, Turčije, Grčije, Italije in Latvije.
Temeljni cilj projekta je izboljšanje kurikuluma za poklicno usposabljanje pekov, sodelovanje s predstavniki proizvajalcev pekarske tehnologije ter prilagoditi nacionalna usposabljanja pekov tako, da bodo ustrezali zahtevam evropskega trga.
Med projektom bo izvedena tudi raziskava za primerjavo kurikulov sodelujočih držav, s pomočjo katere se bodo le-ti lahko še dodatno izboljšali. Cilj projekta je, da se z ustreznim usposabljanjem poveča možnost zaposlovanja pekov in s tem posredno zmanjša število nezaposlenih, kar je eden izmed skupnih problemov vseh sodelujočih držav.
Med drugim je namen projekta vzpostavitev direktnega partnerskega odnosa med ustanovami za usposabljanje pekov in pekarnami. S tem želimo partnerji omogočiti večje možnosti zaposlovanja usposobljenih pekov. Na ta način bodo ustanove tudi bolje informirane o potrebah pekarn in bodo svoje učne načrte lahko prilagodile njihovih zahtevam.
Poleg izboljšave kurikula bomo v okviru projekta obiskali GastroPan, mednarodno razstavo pekarskih pripomočkov v Romuniji, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali najnovejše pripomočke za delo v pekarni.
Ljudska univerza Lendava je tekom projekta vzpostavila javno zasebno partnerstvo s pekarno Vitapek, prvo brezglutensko pekarno v Sloveniji, katere lastnik je gospod Borut Perkič.
PEKARNA VITAPEK BORUT PERKIČ S.P.
Ulica Štefana Kuzmiča 27
9000 Murska Sobota
Tel.: +386 51 766 555
Spletna stran: www.vitapek.si
Email: info@vitapek.si
O projektu: http://betterbakers.eu/