top of page

BETTER BAKERS READY FOR AN EUROPEAN MARKET

ERASMUS+ Better bakers ready for an European market

Trajanje projekta: 1.9.2017 – 31.8.2019

Vodilni partner:  Asociatia Socio-Culturala “Sfantul Ioan Botezatorul” Berbesti (Romania)

Ostale partnerske organizacije prihajajo iz Slovenije, Turčije, Grčije, Italije in Latvije.

Temeljni cilj projekta je izboljšanje kurikuluma za poklicno usposabljanje pekov, sodelovanje s predstavniki proizvajalcev pekarske tehnologije ter prilagoditi nacionalna usposabljanja pekov tako, da bodo ustrezali zahtevam evropskega trga.

Med projektom bo izvedena tudi raziskava za primerjavo kurikulov sodelujočih držav, s pomočjo katere se bodo le-ti lahko še dodatno izboljšali. Cilj projekta je, da se z ustreznim usposabljanjem poveča možnost zaposlovanja pekov in s tem posredno zmanjša število nezaposlenih, kar je eden izmed skupnih problemov vseh sodelujočih držav.

Med drugim je namen projekta vzpostavitev direktnega partnerskega odnosa med ustanovami za usposabljanje pekov in pekarnami. S tem želimo partnerji omogočiti večje možnosti zaposlovanja usposobljenih pekov. Na ta način bodo ustanove tudi bolje informirane o potrebah pekarn in bodo svoje učne načrte lahko prilagodile njihovih zahtevam.

Poleg izboljšave kurikula bomo v okviru projekta obiskali GastroPan, mednarodno razstavo pekarskih pripomočkov v Romuniji, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali najnovejše pripomočke za delo v pekarni.

Ljudska univerza Lendava je tekom projekta vzpostavila javno zasebno partnerstvo s pekarno Vitapek, prvo brezglutensko pekarno v Sloveniji, katere lastnik je gospod Borut Perkič.

PEKARNA VITAPEK BORUT PERKIČ S.P.
Ulica Štefana Kuzmiča 27                              

9000 Murska Sobota

Tel.: +386 51 766 555

Spletna stran: www.vitapek.si

Email: info@vitapek.si

O projektu: http://betterbakers.eu/

vitapek.jpg
logo_bakery.jpeg
bottom of page