top of page

NPK POMOČNIK/POMOČNICA KUHARJA

Usposabljanje za pomočnika/pomočnico kuharja/kuharico je namenjeno vsem, ki bi se želeli usposobiti za uspešno opravljanje pomožnih del v kuhinji (čiščenje živil, priprava prilog, solat, sladic,…).
Kot pomočnik kuharja se lahko zaposlite v vseh vrstah kuhinj po restavracijah, hotelih, šolah, vrtcih…

NAZIV USPOSABLJANJA: 

Priprave na potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije Pomočnik/pomočnica kuharja.

TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA: 

80 andragoških ur, ki so razdeljene na teoretični in praktični del izobraževanja.

ZNANJA, KI SI JIH PRIDOBITE Z VKLJUČITVIJO V PROGRAM: 

  • čiščenje živil,

  • priprava živil za hladne začetne jedi,

  • priprava živil za tople začetne jedi,

  • priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic,

  • priprava prilog,

  • priprava zelenjavnih jedi,

  • priprava solat,

  • priprava preprostih sladic,

  • priprava servirne posode,

  • priprava hitre hrane,

  • priprava pic,

  • higiena in urejenost kuhinje.

LOKACIJE IZVAJANJA USPOSABLJANJA:

Teoretični del izobraževanja (20 ur) se izvaja na sedežu Ljudske univerze Lendava, praktični del izobraževanja (60 ur) se izvaja v kuhinji hotela Lipa.

ORGANIZACIJA USPOSABLJANJA:

Predavanja potekajo v popoldanskem času, 2- do 3-krat tedensko.

POGOJI ZA VKLJUČITEV:

Opravljena osnovnošolska obveznost in uspešno opravljen zdravniški pregled.

POGOJI ZA DOKONČANJE:

Za udeležence, ki se bodo vključili v postopek za pridobitev certifikata NPK, je obvezna prisotnost na vseh modulih. Uspešno morajo opraviti tudi praktično in teoretično preverjanje znanja.

POGOJI ZA VKLJUČITEV V POSTOPEK PRIDOBITVE NPK (CERTIFICIRANJE):

Uspešno zaključeno usposabljanje.

kuhar.jpg

INFORMACIJE:

Vse dodatne informacije so vam na voljo po elektronski pošti: sonja.f@lulendava.si ali po telefonu, na številki: 02/578-91-94.

bottom of page