top of page

Developing an Inclusive School culture: from words to the action - DISCO

Akronim projekta: DISCO

Trajanje: 24 mesecev, 01. 11. 2021

Vodilni partner:  organizacija iz Češke

Preostali partnerji: Slvoenia, Czech Republic, Turkey, Spain

Projektna skupina, ki jo sestavljajo štirje zanesljivi partnerji, se je podala na to projektno pot, motivacija naše projektne skupine pa se je začela z eTwinning sodelovanjem treh partnerjev pred enim letom in se oblikovala s slovenskim partnerjem v okviru njihovih prednosti, kot so kodiranje in digitalne veščine (španska šola), uspeh na področju socialnega vključevanja (češka šola), eTwinning in Erasmus+ izkušnje (turška šola), visoka sposobnost razširjanja in uspeh pri meritvah in poročanju (slovenski center za odrasle).

 

V okviru dejavnosti projekta eTwinning je bilo lokalnim učencem in učencem beguncem v partnerskih šolah hkrati omogočeno kratkotrajno usposabljanje za kodiranje, učenci pa so sodelovali pri dejavnosti kodiranja. Rezultat je tako presenetljiv, saj sta se dve različni skupini učencev prvič srečali na skupni učni platformi in si celo pomagali. Tako smo ta projekt načrtovali na podlagi srečanja domačih učencev in učencev priseljencev z idejo, da je tehnologija "skupni jezik".

 

Končni cilj tega projekta je, da se izmenjava dobrih praks med partnerskimi organizacijami ter omogočanje sodelovanja in sodelovanje med našimi domačimi učenci in učenci priseljenci z uporabo računalniških aplikacij (kodiranje) in nacionalnih/mednarodnih projektov (projekti eTwinning) ustvariti trajne učne izkušnje. Dolgoročno si želimo, da bi naši učitelji in učenci pridobili veščine "digitalnega in projektnega učenja", s čimer bi razvili vključujočo šolsko kulturo in postali "vodnik" za šole z enakimi težavami od lokalnih do globalnih.

 

MOBILNOST 1: Delavnica za učitelje v Turčiji (3 učitelji/udeleženci od vsakega partnerja)

 

MOBILNOST 2: Delavnica za učitelje in učence na Češkem (2 učitelja + 4 učenci iz partnerskih šol, 3 udeleženci iz LU Lendava)

 

MOBILITY 3: Delavnica za učitelje v Španiji (3 učitelji/udeleženci iz vsakega partnerskega mesta)

 

MOBILNOST 4: (virtualna) delavnica za učitelje in učence v Turčiji (2 učitelja + 4 učenci iz partnerskih šol, 3 udeleženci iz LU Lendava)

 

MOBILNOST 5: Delavnica za učitelje v Sloveniji (3 učitelji/udeleženci od vsakega partnerja)

 

 

Vse dejavnosti, ki jih je treba doseči, se nam bodo vrnile kot "konkretni rezultati". Naši udeleženci, učitelji in učenci ne bodo imeli le vključujočih in digitalnih veščin, temveč se bodo povečale tudi nacionalne in mednarodne projektne aktivnosti. Vse projektne dejavnosti bodo "dvojček" naših domačih učencev in učencev priseljencev. Prav tako se bo zaradi dejavnosti učenja, poučevanja in usposabljanja izboljšala kakovost projektnih vsebin, kar bo omogočilo pridobitev "nacionalnih, evropskih in eTwinning šolskih znakov". Vsi učinki in rezultati bodo z razširjanjem postali vodilo za druge šole. Končno, izhodiščna in končna točka projekta so naši učenci. Radi bi ustvarili dela, ki se bodo dotaknila njihovih src.

Logo8-01.png
bottom of page